I början av april började vår nya kollega Örjan Dill hos oss och han kommer främst arbeta med EMC-rådgivning. Han kommer från Saab i Östersund och har varit inlånad hos oss ett tag och nu har han tagit steget och blivit anställd hos EMC Services.

Vi tog oss en liten pratstund med Örjan för att lära oss känna honom lite närmare.

Varför väljer man jobba med EMC?

Det är nog för att det här med radiovågorna och tekniken runtomkring som är lockande och nu är det enorm utmaning när man ska få så många radiovågor att kunna samsas i ett relativt litet utrymme som en bil och ännu mer utmanande blir det att klara av en elmiljö med 5G och självkörande bilar.

Vad är det stora fritidsintresset? Hörde något om en stor bilpool med Saab-bilar?

Bilar är det det största intresset men det finns även ett MC-intresse och ett fotointresse. Bilpool kan ju kanske vara ett litet stort ord (för då kanske man måste dela dem någon annan), nja det är sant att det finns flera Saab 9-5 men det hela började med flera bilar av praktiska skäl. 2017 bestämde Trafikverket att det skulle börja saltas i Jämtlands län och då ville jag inte min bil skulle bli förstörd av av saltet så det behövdes det ju ytterligare en bil för vintern och nu när jag bor på 2 orter så behöver jag bil i Göteborg också. Sedan kan det ju vara bra att ha några på reserv, nu när det inte tillverkas några Saab längre. :=)

Hur fungerar det att bo både Göteborg och Östersund? Varför är Göteborg bättre än Östersund?

Som norrlänning så är man ju uppväxt med att flytta för att hitta det jobb man vill ha och efter att tillbringat en stor del av min uppväxt utanför Göteborg så känns det som ett andra hem och det har gjort att pendling hem till Östersund är en del av livet. Dessutom har ju arbetslivet förändrats så man numer tillåts jobba på distans så det ger ju också helt nya möjligheter att jobba hemifrån Östersund ibland.

Bättre å bättre, här får man ju tjööta… Skämt åsido, det ju i den här delen av Sverige som man får en större möjlighet att jobba med utveckling av bilar.

Nu är du inte riktigt färsk hos oss utan varit med ett tag redan. Vad är det som gör det roligt att arbeta här?

Att alla är måna om att gemensamt bidra för att vi ska lyckas tillfredställa vår kund och det är en öppen och välkomnande stämning här där alla hjälper till att förmedla kunskap.

Vi tackar Örjan för denna pratstund önskar honom hjärtligt välkommen till oss på EMC Services.