Kan Du kort berätta vem Du är?

Jag heter Patrik Eriksson och är en obotligt nyfiken baklängesingenjör med elektronik i botten och en yvig bakgrund inom såväl Försvarsmakten, universitet och högskola, TV/broadcastteknik, ljud och elektroakustik. Därtill är jag norrbottning i exil sedan många år, men håller givetvis fortfarande på Luleå Hockey.

Vad var det som fick dig att söka dig till EMC-branschen?

Slump, nyfikenhet och egna behov att fördjupa mig inom hur elektronik samverkar. Under min tid i audiobranschen dök ämnet emellanåt upp och ställde ibland till problem. Då jag som sidoverksamhet roar mig med att gerillakonstruera musikapparatur så är det ett brännande aktuellt ämne även där – särskilt om man har lite seriösare ambitioner, utöver rena ”hembyggen”. Jag har en viss vana och stort nöje av att mäta på allehanda saker, inte minst inom elektroakustik, och då jag hela tiden drivs av nyfikenhet och vilja att kunna mer, fann jag det intressant att utöka mitt aktiva frekvensområde en bra bit över 20kHz. Sist men inte minst är det ju ett område och en bransch som torde ha en såväl god som spännande framtid. Behovet kommer knappast att minska.

Vad ser Du att Du kan tillföra företaget med tanke på din kompetens och dina erfarenheter?

Jag kommer ju från en i sammanhanget lite ovanlig bakgrund, och diversitet inom en organisation och ett team brukar ju borga för såväl kreativitet som dynamik. Min förhoppning är att jag kan bidra till att öka spektrumet ytterligare en bit, såväl tekniskt och erfarenhetsmässigt som socialt. Min drivkraft är problemlösning. Mitt motto är ”få jobbet gjort – och lite till”.

Vi hälsar givetvis Patrik välkommen till hans första dag på jobbet.