Den första oktober börjar Mikael Svensson på EMC Services.

Hur hamnade du i EMC-området?

Man kan säga att felsökning har varit den röda tråden. Jag började 1994 inom antennverksamheten på Saab Automobile. Då handlade det mycket om att få hela system att fungera och när det inte gjorde det så var jag tvungen att gå till botten med problemen och undersöka delsystem och komponenter. Oftast blev EMC-teamet också inkopplat och till slut blev det fullt fokus på EMC för mig.

Nu senast så kommer du från NEVS i Trollhättan.

Ja, det stämmer. Jag var egenskapsansvarig, eller EMC attribute leader, som det egentligen heter, för hela den elektriska bilen. Det handlar om kravsättning på helbilsnivå. Men jag har faktiskt jobbat med det mesta inom EMC och jag har nog en ganska bred kompetens inom området.

Vad kommer du att bidra med inom EMC Services?

Hela automotive-utvecklingen vad gäller EMC, skulle jag säga, från komponenter ända upp till hel bil. Det är ju det jag jobbat mest med och eftersom jag hållit på ganska länge så har jag naturligtvis lärt mig en hel del. Jag tycker att jag har en ganska bra bild av varför EMC-krav inom automotive ser ut som de gör. Jag har också jobbat en del inom försvarsindustrin så den delen är heller inte obekant för mig.

Varmt välkommen till EMC Services, Mikael.

Tack.